Hvor finner du Radio 3,16?

Radio 3,16 kan du høre på din DAB-radio. Vi har dekning i følgende dab-områder: Akershus, Kongsberg/Drammen/Eiker, Agder, Hadeland, Vestfold, Sunnmøre, Rogaland, Molde og omegn, Bergen og Hardanger.

DAB i tunell

Statens Vegvesen bygger ut DAB i tunneller. Det blir prioritert nasjonal DAB-blokk og regional DAB-blokk i første omgang. Radio 3,16 sender på lokalnettet, og mye gjenstår dessverre her før det er full dekning i tuneller. 

Hvilken frekvens?

På DAB bruker man ikke frekvens for å finne kanalen. Gjør et kanalsøk på din DAB radio så vil Radio 3,16 komme opp i kanallisten om vi har dekning i det området du befinner deg i.  Hvordan kanalsøk gjøres på ditt DAB apparat kan være forskjellig fra apparat til apparat. Men normalt finner man en knapp merket MENY og finner valget FULL SCAN eller SCAN. Noen radioer har ulike lister for riksblokka og lokalradioblokka. Når apparatet ditt er ferdig med å se gjennom alle tilgjengelige kanaler – så bør også Radio 3,16 være i din kanalliste, så fremt vi har dekning der du befinner deg.

Dekning

Skulle det være at du ikke får oss inn i et område der vi utgangspunktet bør ha dekning så kan signalet være svakt der du befinner deg. Mange ganger så kan det være nok å sette radioen i et vindu eller på en høyde og gjøre et nytt kanalsøk. Noen ganger må man kanskje skaffe seg egen utendørs DAB antenne får å få tilstrekkelig signal inn i kjeller eller murhus.

Internett-radio

Radio 3,16 sender på nettradio. Det kan lytte til oss via en PC/Mac eller andre enheter som har tilgang til internett. Vi har også utviklet en app for IOS og Android som kan lastes ned til din mobil. Dekningen via internett er ofte vesentlig bedre enn DAB. Søk etter Radio 3,16 på Appstore og Google Play.

Nettradioen ligger selvfølgelig også på nettsiden. Avspillerknappen finner du øverst på hovedsiden. Om du vil legge inn adressen direkte inn i din internettradio (f.eks Pinell sine apparater) kan du benytte følgende adresser:

https://streaming.radio.co/se326fb378/listen

https://streaming.radio.co/se326fb378/listen.m3u

Mobilkvalitet

Vi har en link som gir noe lavere kvalitet (64kbps) på lyden som betyr mindre data pr. måned:

https://streaming.radio.co/se326fb378/low

Pinell nettradio!

Har du en nettradio fra Pinell så har vi fått tilbakemelding om at det er problemer med å benytte seg av ukryptert trafikk. Altså ikke https. Så benytt følgende adresser om du har en Pinell nettradio.

http://streaming.radio.co/se326fb378/listen

http://streaming.radio.co/se326fb378/listen.m3u

TuneIn

Radio 3,16 er å finne på TuneIn og vi prøver å få oss inn på kanallister rundt omkring slik at en lettere skal kunne finne oss i radioapparater som også støtter internettstreaming.

Apple Radio

Radio 3,16 er også å finne i Apple sin radiotjeneste som er tilgjengelig via Apple TV. Vi ligger under Adult Contemporary Music.

​DAB+

Radio 3,16 sender i DAB+ formatet.

Radioplayer Norge

Radio 3,16 kan du også finne hos Radioplayer Norge – både på deres nettportal radioplayernorge.no og i deres app som er tilgjengelig på Android og IOS. Flere bilmerker kommer ferdig installert med kanaler fra Radioplayer Worldwide. Da er det hyggelig at du også der kan lytte til Radio 3,16.